Book description Тамақ өнімдерінің жалпы технологиясы
list_alt
Contents
library_books
Текст книги
video_library
Video lectures
3d_rotation
3D Animations
emoji_objects
Problems
live_help
Tests
Нургазезова Алмагуль Нургазезовна
Тамақ өнімдерінің жалпы технологиясы
Тамақ өнімдерінің өндірісі елдің азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ететін стратегиялық маңызы бар сала болып табылады. Тамақ өнімдерін тұтынудың өсуімен және тұтыну құрылымының неғұрлым сапалы өнімдер жағына өзгеруімен ел халқы өсуінің орнықты үрдісі қалыптасты. Елбасы Н.Ә. Назарбаевтың «Қазақстан – 2030» бағдарламасы бойынша өнеркәсіптерде қалдықсыз өнім өндіріп, еліміздің экономикалық тиімділігін арттыруды ескерген. Қазақстан Республикасының әлеуметтік және экономикалық даму бағытының негізі мемлекеттік саясатқа сай дұрыс тамақтану аймағында жоғары сапалы шикізат пен азық – түлік өнімдері көлемін ұлғайту және оның сапасы мен тағамдық қауіпсіздігін және экологиялық таза өнім алуды қадағалау болып табылады